Hastanemiz GETAT Ünitesinde Hacamat tedavisi uygulanmaya başlanmıştır.
30 Aralık 2023

Hastanemizde Hacamat tedavisi başlamıştır. Başvurmak için Salı ve Perşembe günleri  182 veya MHRS'den GETAT(Hacamat) Polikliniğine randevu alarak başvurabilirsiniz.

Hacamat (Kupa Terapi)

Hacamat eski Mısırlılar, Babiller ve Çin uygarlıklarınca 5000 yıldır uygulanmakta olan eşsiz bir tedavi şeklidir. Yüzyıllardır hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Somali, Singa veya Asya dillerinde Shinga de Toobin, batıda wet cupping therapy olarak bilinir.

Hacamat Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) yaptığı ve ümmetine tavsiye ettiği vücuttan kan akıtılarak yapılan şeklidir. ‘’Hastalanmadan yapılan hacamat en kıymetli hacamattır’’ diyen Hz. Peygamber (S.A.V) koruyucu hekimliğin önemini yıllar önce bizlere tavsiye etmiştir.

Hacamatın Etki Mekanizması

·        Özel vakumlu kupalar ile kan alma yöntemi olan hacamat damardan kan aldırma yönteminden tamamen farklı bir uygulamadır.

·        Hacamat uygulanan bölgede mikrosirkülasyon artarak kan ve dokulardan toksinlerin atılmasını sağlar.

·        Hacamatın yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarının da ciddi bir şekilde uyarılması sonucu farklı etkileri ortaya çıkar.

·        Kan üzerindeki etkisi kan damarlarındaki kan akımının  ve organların oksijeninde artmasını sağlar.

·        Sırtta yapılan hacamatta gerek toplar ve atardamarlarda gerekse lenfatik dolaşım düzenlenmektedir. Böylece organlar üzerindeki stres azalır.

·        Sinirsel sistem üzerine etki ile mutluluk hormonu dediğimiz serotonin ve dopamin seviyelerini arttırarak kişinin mutlu olmasını sağlar.

·        Cilt üzerine yapılan uygulamayla ağrı tedavisinde yerleri vardır.

·        Bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin direncini arttırır.

Hacamat Kimlere Yapılmaz

·        2 yaş altı ve 70 yaş üstü kişilere

·        Hemoglobin seviyesi 8 mg/dl altında olanlara

·        Organ nakli olmuş ümmüno süpresif tedavi alan kişilere