Hastanemiz bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri açılmştır.
09 Şubat 2021

Evde Sağlık Hizmetlerinden Kimler Yararlanabilir?

Yatağa bağımlı hastalar, yatağa yarı bağımlı hastalar, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, Alzheimer, demans, parkinson tanılı hastalar, ameliyatından sonra bakıma ihtiyacı olan

hastalar, çok ileri yaş immobil hastalar, morbid obezite hastaları, spastik çocuklar, onkolojide palyatif bakım, kas sistemi hastalıkları

Evde Sağlık Hizmetlerine Nasıl Başvurabilirsiniz?

Evde sağlık hizmeti almak isteyen hastalar veya aile bireyleri, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Çağrı Merkezi  444 38 33 (444 EVDE) nolu telefonu arayarak müracaat edebilirler ya da (0312) 712 28 25 telefon  numaralarından da birimimize ulaşabilirler.

Adres   : Hacı Recep Mahallesi Ayaş Ankara Bulvarı No: 1 Ayaş / ANKARA

Telefon : (0312) 712 28 25

Fax       : (0312) 712 28 24

Çağrı merkezindeki görevli personel hizmet talep eden kişi ile görüşme yaparak gerekli işlemleri başlatır. İlk görüşmeyi takiben Ankara Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi'ndeki görevli sağlık personeli tarafından hizmet talep eden kişi ile görüşme yapılarak hasta ile ilgili hastanenin ekiplerine yönlendirilir.

Evde sağlık hizmeti alacak kişi, hekim ve yardımcı sağlık  personelinden oluşan ekip tarafından  evinde ziyaret edilir. Hizmet alacak kişinin durumu ve sunulacak hizmet belirlenir
.
Hekim tarafından evde sağlık hizmeti alacak kişilerin varsa tedavisini planlayan diğer hekimler ile görüşerek yapılan konsültasyon sonrası evde sağlık hizmeti tedavi planı oluşturulur.

Evde sağlık hizmeti verilen kişilerin mevcut durumları hariç oluşan ACİL DURUMLAR birimin görev alanına girmez. Acil durumlarda 112 İl Ambulans Servisi aranmalı ya da doğrudan Sağlık Kurumları Acil Servisine başvurulmalıdır.